07/11/2010

Αύξηση των ομοφυλόφιλων

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, όπως δείχνουν οι έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα στοιχεία για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για έναν αριθμό που προσεγγίζει το 30%.

Ανάλογη αύξηση υπάρχει στα στοιχεία που δίνουν επίσημες οργανώσεις και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το ποσοστό της αύξησης δημιούργησε προβλήματα στους οργανισμούς υγείας από κοινού και σε σχέση με την ραγδαία αύξηση της ασθένειας HIV (Human Immunodeficiency Virus = ανθρώπινος ανοσοελλειμματικός ιός) είναι ο ιός που προκαλεί τη νόσο AIDS (Acquired ImmunoDeficiency Syndrome - Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας).


Οι εκτιμήσεις του ιδρυμάτων που στοχεύουν στην καταπολέμηση του HIV δείχνουν ότι αποτελούν τον Νο ένα κίνδυνο στη σύγχρονη εποχή και μιλούν για μια αναζωπύρωση μετάδοσης της νόσου την τελευταία 2ετία μετά την δεκαετία του ’80 και τα πρώτα έτη του ’90.

Τα στοιχεία που έρχονται μέσα από τις έρευνες είναι αξιόπιστα και ανησυχούν τους ερευνητές για την ραγδαία αύξηση των ασθενών, τόσο ομοφύλων, όσο και ετερόφυλων. Η σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς προφυλάξεις, κυρίως μεταξύ ομοφύλων ανδρών, είναι η κατ’ εξοχήν πρωτογενής αιτία που ευθύνεται για την μετάδοση του HIV.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ένα σημαντικό ποσοστό αύξησης των σχέσεων των αρσενικών ζευγαριών που δεν είναι μονογαμικές. Οι εκτιμήσεις από τις μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ του 37% και 68% των ανδρών που είναι ζευγάρια του ιδίου φύλου, συντηρούν ή αναπτύσσουν ταυτόχρονα κάποιο είδος, επιπρόσθετης δυαδικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οι μη μονογαμικές σχέσεις είναι συχνότερες μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών και τα κρούσματα στον ιό HIV αυξάνονται ανησυχητικά μεταξύ των ζευγαριών του ιδίου φύλου στη συγκεκριμένη κατηγορία. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθούμε ότι αύξηση παρουσιάζεται και στα ζευγάρια ομοφύλων ανδρών με μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ τους. Οι ερευνητές αναφέρουν ως αιτία της αύξησης τη μειωμένη ζήτηση υγιούς διαπίστευσης, από τους ενδιαφερομένους.

Στο δείγμα της έρευνας 931 ατόμων το (86%), κάτοικοι άπαντες των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν κυρίως λευκοί.
Το (75%), μορφωμένοι από κολέγιο (69%), αυτο-προσδιορίστηκαν ως gay (94%). Το εύρος της ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είναι αρνητικοί στον ιό HIV & AIDS. Το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων (754 81%), και 105 (11%) δεν ανέφεραν ότι έχουν ελεγχθεί για αντισώματα HIV.

Το μήκος διάρκειας των σχέσεων διέφεραν σημαντικά, που κυμαίνεται από έξι μήνες έως και 40 χρόνια, με διάμεση διάρκεια έξι ετών. Το δείγμα περιείχε άτομα με συμφωνίες στη μεταξύ τους σχέση. Περίπου το ήμισυ αναφέρεται σε ρητές συμφωνίες με το σύντροφό τους να παραμείνουν μονογαμικοί (n = 454 49%).

Στις μη μονογαμικές συμφωνίες, δηλαδή αυτές που επιτρέπουν σεξουαλική δραστηριότητα με άλλους άνδρες, - συμπεριλαμβανομένης και anal επαφής με προφυλακτικό - (195? 21%), καθώς και εκείνες που περιγράφονται συμφωνίες με τους ως "εντελώς open" όσον αφορά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ήτοι(80 9%). Αντίθετα, 142 (15%) των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν έχουν ρητές συμφωνίες με τους εταίρους τους, ενώ 60 (6%) δεν διευκρίνισε τι είδους σεξουαλικές συμπεριφορές επιτρέπουν.

Η ηλικία, η φυλή ή η εθνικότητα, το μήκος της σχέσης και ο ιός HIV παρουσίασαν επίσης σημαντική αύξηση σε συμφωνημένες σχέσεις.

Η πλειοψηφία των ανδρών ηλικίας μεταξύ 43 και 65 ανέφεραν ότι έχουν καθιερώσει μη μονογαμικές σχέσεις (227 58%), σε σύγκριση με μόλις 83 άτομα (35%), άνδρες ηλικίας 18 έως 31 ετών. Οι ισπανόφωνοι άνδρες πιο επιρρεπείς σε μη μονογαμικές σχέσεις (71,4% και 60,5% αντίστοιχα). Σαράντα επτά άτομα, δηλαδή (65%) των ανδρών σε ηλικία 20 ετών αναφέρθηκαν σε μη μονογαμικές σχέσεις.


http://www.newsbomb.gr/sex/story/ereuna-omofulofiloi-kai-hiv

0 comments:

Post a Comment