20/10/2010

Φωτοβολταικά: μέχρι τέλος Νοεμβρίου η καταγραφή των αιτήσεων!!!

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου η ΔΕΗ θα ολοκληρώσει την καταγραφή των αιτήσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», μέσα από την εν λόγω διαδικασία θα διαπιστωθεί πόσες από τις αιτήσεις μπορούν να ικανοποιηθούν, δεδομένης της χωρητικότητας των δικτύων.
Ο αριθμός των αιτήσεων υπολογίζεται περίπου σε 20.000.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από αγρότες.
Όσον αφορά την επιδότηση της «καθαρής ενέργειας», η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι στόχος είναι να μην αυξηθεί το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ή αν υπάρξει επιβάρυνση αυτή να είναι οριακή.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα βρεθούν επιπλέον πόροι από τη δημοπράτηση μέσα στο 2011 των αδιαθέτων δικαιωμάτων εκπομπής CO2 της περιόδου 2010-2013.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα συγκεντρωθούν 120-150 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διοχετευθούν στο λογαριασμό των ΑΠΕ.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, αναφέρθηκε στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και δεσμεύτηκε ότι θα έχουν τακτοποιηθεί εγκαίρως όλες οι εκκρεμότητες, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του από την Πρωτοχρονιά του 2011.
Επίσης, ο κ. Μανιάτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, οι οποίοι υπολογίζονται σε 1,2 εκατομμύρια.

1 comments:

Anonymous said...

Το θέμα είναι ότι έγιναν χιλιάδες αιτήσεις για φωτοβολταικα πάρκα αλλά εν τέλει η ΔΕΗ ενέκρινε πολύ λίγες απ αυτές...

Post a Comment