07/11/2010

Παίζουν ρόλο τα ζώδια στην επιτυχία της σχέσης ή του γάμου;

Η έρευνα του David Voas στηρίχθηκε σε ένα αστρολογικό τεστ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της απογραφής του 2001 από την Αγγλία και την Ουαλία. Στηριζόμενο σε 10.000.000 αντρόγυνα (δηλ. σε 20.00.000 ανθρώπους) αποτελεί το μεγαλύτερο αστρολογικό τεστ που διεξήχθη ποτέ.Το site www.pyles.tv καιη δημοσιογράφος Μαργαρίτα Τζαγκαράκη μίλησαν με τον επικεφαλής της έρευνας δρ David Voas:


Η μεγαλύτερη αστρολογική έρευνα που έγινε ποτέ!

Μ.Τ.: Με ποια κριτήρια επιλέξατε το δείγμα;

David Voas: Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο δείγμα. Χρησιμοποίησα όλα τα αντρόγυνα της χώρας. Αυτό λοιπόν που χρειάστηκε ήταν παντρεμένα ζευγάρια, που ζουν μαζί και έτσι μπόρεσα να δω ποια είναι η σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο ζώδιο του άντρα και στο ζώδιο της γυναίκας.

Το συμπέρασμα "γκρεμίζει" όλο το οικοδόμημα της αστρολογίας!

Μ.Τ.: Ποιο ήταν το συμπέρασμα της έρευνάς σας;

David Voas: Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των ζωδίων. Ξέρετε η αστρολογία μας λέει ότι ο χαρακτήρας μας, η προσωπικότητά μας και το κατά πόσο ταιριάζουμε με κάποιον επηρεάζεται από το ζώδιό μας.

Έτσι λοιπόν, αν για παράδειγμα είσαι Λέων τότε ταιριάζεις περισσότερο με τον Ιχθύ ή με τον Αιγόκερο ή και το αντίθετο. Αλλά εάν ίσχυε αυτό, τότε θα περίμενε κανείς κάποιοι άνθ��ωποι να επιλέγουν με βάση το ζώδιο με ποιους θα είναι μαζί και με ποιους δεν θα είναι κι όχι τυχαία. Και αυτό που εγώ ανακάλυψα ήταν ότι τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν με το κριτήριο της τύχης. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει λίγη ή πολύ πιθανότητα να παντρευτείς κάποιον με βάση το ζώδιό του.

Ολα είναι θέμα απλής... τύχης!

Μ.Τ.: Απ’ ότι καταλαβαίνω οι αστρολόγοι δεν πιστεύουν στον παράγοντα της τύχης.

David Voas: (γελάει) Θεωρώ ότι ακόμα και οι αστρολόγοι θα συμφωνούσαν ότι υπάρχουν κάποια τυχαία στοιχεία που πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν αλλά θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με την επίδραση των αστεριών, κάτι που θα το παραδέχονταν αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που επιδρούν. Δεν είναι μόνο το ζώδιο.

Μπορεί να είναι και η θέση του πλανήτη Άρη, της Αφροδίτης ακόμα και του Φεγγαριού που και αυτά έχουν κάποια επίδραση. Αλλά παρόλα αυτά θα έλεγα ότι το ζώδιο είναι κάτι το σημαντικό τόσο για τους επαγγελματίες αστρολόγους αλλά και για τους καθημερινούς ανθρώπους. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε να γνωρίζουμε ακόμα και αν δεν έχουμε καμία ιδέα περί αστρολογίας, όλοι ξέρουμε τι ζώδιο έχουμε. Κι αυτό είναι κάτι που οι αστρολόγοι δυσκολεύονται να εξηγήσουν.

"Αν η έρευνα δικαίωνε στην αστρολογία, θα γινόμουν διάσημος!"

Μ.Τ.: Εάν η έρευνα είχε ένα αντίθετο αποτέλεσμα και αποδείκνυε η αστρολογία όντως επηρεάζει, θα δημοσιεύατε και πάλι το αποτέλεσμα της έρευνας;

David Voas: Φυσικά και θα το έκανα γιατί τότε θα γινόμουν πολύ διάσημος. (γελάει) Θα εντυπωσιαζόμουν το παραδέχομαι. Είμαι κάπως σκεπτικιστής απέναντι στην αστρολογία αλλά ως κοινωνικός επιστήμονας με ενδιαφέρει πάρα πολύ το απρόσμενο. Και εάν μπορούσα να βρω πολύ καλά στοιχεία, για το ότι για παράδειγμα ο Υδροχόος έλκεται από τον Κριό ή από κάποιο άλλο ζώδιο, τότε πραγματικά θα είχα μία πολύ καλή εξήγηση. Θεωρώ ότι αυτό θα ήταν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και θα ήμουν πραγματικά χαρούμενος να το δημοσιεύσω. Αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα.

"Τα ζώδια επηρεάζουν την ζωή μας αν τους επιτρέψουμε εμίς να το κάνουν!"

Μ.Τ.: Οι αστρολόγοι αντέδρασαν αρνητικά απέναντι στα αποτελέσματα της έρευνας;

David Voas: Η αστρολογία που διαβάζει ο κόσμος στις εφημερίδες και τα περιοδικά βασίζεται κυρίως στο ζώδιο αλλά ακόμα και στην επαγγελματική αστρολογία το ζώδιο είναι πολύ σημαντικό γιατί έχει κάποια επιρροή.

Μ.Τ.: Εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι τα ζώδια έχουν κάποια επίδραση στη ζωή και στις επιλογές των ανθρώπων;

David Voas: Πιστεύω ότι μόνο αν οι ίδιοι το θέλουν. Είναι πιθανό κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν στην αστρολογία να την αφήνουν να επηρεάσει τη ζωή τους.

Θέλω να πω ότι αν πας σε ένα αστρολόγο και του ζητήσεις να σου φτιάξει το ωροσκόπιο σου και μετά να λειτουργείς με βάση αυτό, τότε ναι, η αστρολογία επηρεάζει τη ζωή σου. Ή αν νομίζεις ότι ταιριάζεις με ένα συγκεκριμένο ζώδιο τότε μάλλον θα αναζητάς ανθρώπους με αυτό το ζώδιο και όχι άλλο. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις, ναι πιστεύω ότι η αστρολογία έχει κάποια επιρροή. Αλλά εάν το ερώτημα είναι «πιστεύεις ότι χωρίς τη γνώση και την ελπίδα, τα άστρα μπορούν να έχουν κάποια επίδραση με τον τρόπο που λέει η αστρολογία », όχι αυτό δεν το πιστεύω εγώ προσωπικά.

"Είμαι 20 χρόνια παντρεμένος. Λέτε να ταιριάζουν τα ζώδιά μας;"

Μ.Τ.: Μία πιο προσωπική ερώτηση τώρα. ΄Γνωρίζω πως είστε παντρεμένος. Ποιο είναι το ζώδιο της γυναίκας σας και ποιο είναι το ζώδιο το δικό σας; Και εάν σύμφωνα με τους αστρολόγους ταιριάζετε ή όχι;

David Voas: Ναι. Πιθανότατα πρέπει να συμβουλευτώ κάποιον αστρολόγο γιατί δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Μπορώ μόνο να σας πω τι πιστεύω εγώ. Για τη δική σας ενημέρωση, να σας πω ότι εγώ είμαι Σκορπιός και η σύζυγός μου είναι Δίδυμος. Είμαστε μαζί περίπου 20 χρόνια, άρα θεωρώ ότι πρέπει να ταιριάζουμε αλλά δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στα ζώδια.

"Η αστρολογία μπορεί να αποτελέσει και εμπόδιο στο να βρούμε το ιδανικό ταίρι"

Μ.Τ.: Κε Voas, πιστεύετε ότι οι άνθρωποι δίνουν περισσότερη σημασία απ’ ότι χρειάζεται στην αστρολογία;

David Voas: Θεωρώ ότι εάν την πάρουν στα σοβαρά τότε ναι. Ξέρετε κατά τη γνώμη μου οι σχέσεις δεν έχουν κάποια μαγεία ή κάποια ανάλυση. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο για το αν θα είμαστε εμείς το ιδανικό ταίρι ή για το αν κάποιος άλλος θα ταιριάζει απόλυτα με εμάς. Είναι ένας συνδυασμός ικανοτήτων, τύχης και σκληρής δουλειάς για να πετύχει μία σχέση.

Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις το ιδανικό ταίρι ακόμα και εάν δεν περιορίσεις τις επιλογές σου. Αν ξεκινήσουμε περιορίζοντας τους πιθανούς συντρόφους μας λαμβάνοντας υπόψιν την ημερομηνία γέννησης τότε αυτό δεν θα είναι και πολύ θετικό. Γιατί κάτι τέτοιο θα περιορίσει τις πιθανότητες επιτυχίας μας στον έρωτα. Δεν πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι φτάνουν σε αυτό το ακραίο σημείο αλλά εάν το κάνουν δε τους το συνιστώ.

Μ.Τ.: Ίσως ανησυχούν πολύ ως προς το να βρουν το «ιδανικό ταίρι»;

David Voas: Ναι. Έχετε απόλυτο δίκιο. Ανησυχούν πολύ για το αν θα βρουν το κατάλληλο σύντροφο και χρησιμοποιούν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν να πάρουν. Πρέπει όμως να μπορεί να διακρίνει κανείς εάν αποτελεί βοήθεια ή εμπόδιο στις περιπτώσεις που η αστρολογία προτείνει ότι κάποιοι άνθρωποι δεν ταιριάζουν με κάποιους άλλους, τότε μάλλον θα αποτελέσει περισσότερο εμπόδιο παρά θα παρέχει κάποιου είδους βοήθεια.


http://www.pyles.tv/synendefxeis-kai-afieromata/Pezoun-rolo-zodia-stin-epitixia--desmou-i-gamou.aspx

0 comments:

Post a Comment