20/10/2010

Παίκτες στη φυλακή για ένα... φιλί!


Με φυλακή, πρόστιμα και... βουρδουλιές κινδυνεύουν να "πληρώσουν" τρεις Ιρανοί ποδοσφαιριστές ένα φιλί που έδωσαν στο αεροδρόμιο σε γυναίκα οπαδό!

Μπορεί για τον δυτικό πολιτισμό η παραπάνω πράξη των παικτών να είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον ανατολικό, καθώς ο ισλαμικός νόμος είναι σαφής και απαγορεύει διά... ροπάλου οποιαδήποτε σωματική επαφή μεταξύ ανδρών και γυναικών που δεν έχουν κάποια συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μετέδωσε η ιστοσελίδα "Rajanews", τρεις παίκτες των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας (ούτε η ομάδα στην οποία αγωνίζονται), φίλησαν μία οπαδό και πλέον αναμένεται να τιμωρηθούν, με την ποινή να μπορεί να συμπεριλαμβάνει φυλάκιση, πρόστιμο, ακόμα και χτυπήματα με μαστίγιο για παραδειγματισμό.

"Ο προπονητής τους κάνει τα πάντα για να μη μπουν φυλακή οι παίκτες του. Όμως οι Αρχές τον ενημέρωσαν πως οι τρεις τους είναι υπεύθυνοι για τη λανθασμένη συμπεριφορά τους που ήταν ενάντια στην ηθική, συνεπώς είναι υποχρεωμένοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους", συμπληρώνει χαρακτηριστικά το εν λόγω μέσο.

Να σημειωθεί πως ανάλογο "σκάνδαλο" ξέσπασε το 2003, όταν μία Ιρανή ηθοποιός καταδικάστηκε σε 74 βουρδουλιές για το φιλί σε έναν σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια μίας βράβευσης, με την συγκεκριμένη ποινή να αναστέλλεται τελικά.

0 comments:

Post a Comment