21/10/2010

Οι ΠΑΣάδες της λίγκας

Αν οι δημιουργοί του PlayStation αποφάσιζαν στην επόμενη έκδοση του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού της κονσόλας να συμπεριλάβουν και μία ομάδα Football League στη λίστα των ομάδων που θα μπορούσαν να διαλέξουν οι απανταχού θιασώτες, αυτή θα ήταν με κλειστά μάτια ο ΠΑΣ Γιάννινα

Και μπορεί να αποτελούσε ιεροσυλία να συγκρίνεται ο φετινός «Αγιαξ της Ηπείρου» με μεγάλα μεγέθη του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος, ωστόσο, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ είναι με τα έως τώρα δείγματα η Μπαρτσελόνα της μικρής λίγκας.
Αυτοματισμοί, γρήγορες και δίχως λάθη μεταβιβάσεις, «τριγωνάκια», κάθετες πάσες, σέντρες με το σταγονόμετρο, πολλά γκολ, σφιχτή αμυντική λειτουργία. Ολα τα παραπάνω αποτελούν βασικά συστατικά του δεμένου γλυκού, το οποίο γεύονται κάθε αγωνιστική οι οπαδοί του ΠΑΣ, αλλά και όσοι επιθυμούν να απολαύσουν μπάλα.
Και μπορεί ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο και ο Τόμας ντε Βισέντι να έχουν κλέψει την παράσταση με τις επιδόσεις τους σε σκοράρισμα και «σερβίρισμα» αντίστοιχα, ωστόσο αρκετά μέτρα πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει το τρίγωνο του... διαβόλου, το οποίο έχει «καταπιεί» τους αντιπάλους του.
Οι δύο γωνίες αφορούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Τάσο Πάντο και τον Ηλία Κώτσιο. Η τρίτη αναφέρεται στον άνθρωπο για όλες τις δουλειές στον άξονα, τον Πάρι Ανδράλα.

Ο ΠΑΣ έχει μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 14 γκολ ενεργητικό, διαθέτει όμως παράλληλα και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα ?πίσω από τον ΟΦΗ- με μόλις τρία τέρματα παθητικό, όσα και ο Παναιτωλικός, ο οποίος βεβαίως τα δέχτηκε μαζεμένα προχθές στους «Ζωσιμάδες».
Οι τρεις άσοι, γεμάτοι εμπειρίες, πλήρεις παραστάσεων σε πολύ υψηλό επίπεδο (ο Πάντος στον Ολυμπιακό, ο Κώτσιος στον Παναθηναϊκό και ο Ανδράλας στον ΠΑΟΚ), μπολιασμένοι με τη νοοτροπία του πρωταθλητή και το αίσθημα του νικητή, αποτελούν για τον ΠΑΣ εγγύηση.
Την επομένη του θριάμβου απέναντι στον Παναιτωλικό (3-0) και της αναρρίχησης στην κορυφή αποφάσισαν να χαλαρώσουν σε ένα μπιλιαρδάδικο και προσκάλεσαν όλους τους αναγνώστες του «Goal», δίνοντας το στίγμα για την τεράστια νίκη.

0 comments:

Post a Comment