04/11/2010

Η Lady Gaga ώς κοινονιολογικό μάθημα!

Από την άνοιξη του 2011 στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα στις ΗΠΑ, ξεκινάει ένα καινούργιο μάθημα όπου οι φοιτητές θα διδάσκονται και θα εξετάζονται, με την χαρακτηριστική ονομασία «Η Lady Gaga και η Κοινωνιολογία της Φήμης».

Καθηγητής θα είναι ο κοινωνιολόγος Μάθιου Ντιφλέμ, ο οποίος έχει παρακολουθήσει πολλές συναυλίες της και φέρεται να την έχει συναντήσει ήδη πέντε φορές.

Στο μάθημα αυτό οι φοιτητές θα κληθούν «να αναλύσουν τις κοινωνιολογικές προεκτάσεις» της εκκεντρικής τραγουδίστριας μέσα από το στυλ, τη μουσική και τις επιρροές που ασκεί στους θαυμαστές της.

Ο Μάθιου Ντιφλέμ ο οποίο διατηρεί τον ισότοπο www.gagafrontrow.net εξηγεί: "Πρόκειται να προσεγγίσουμε την Lady Gaga όχι ως άτομο ούτε ως μουσικό, αλλά ως κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει δέκα εκατ. φίλους στο Facebook και έξι εκατ. ακολούθους στο Twitter".

Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο μάθημα που δίδασκε ο καθηγητής σχετιζόταν με την τρομοκρατία και δεν είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, σε αντίθεση με το νέο του μάθημα με το όνομα… Lady Gaga.


http://www.pyles.tv/News/epistimi-texnologia/Lady-Gaga-course.aspx

0 comments:

Post a Comment